PORSZEMKÉNT
"...mert por vagy te s ismét porrá leszesz..."
(Mózes 1. k. 3:19 )
Seres László:
PORSZEMKÉNT
Összekuszált szálain indulsz el,
hogy felfejtsd titkait a létnek.
Örök világossághoz is így jutsz el,
ha majd az utak véget érnek
s felépíted - mit szellemed adhat
örökül, ha a test bevégez -,
művedet a földi hatalmaknak,
akkor is, ha mind semmivé lesz
s befogad, vagy kivet a sír végül.
Sorsod ez, nem tehetsz ellene.
Porszemmel még a föld is kibékül,
hogy gazdagabb lehessen vele.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-08-03 16:27:48
Utolsó módosítás ideje: 2016-08-08 23:10:32