Vázlatok
/dokk.-ból kifutván, nyílt vizek felé/
1.
A mámor évadán,
Szeszversenyeken,
Gasztronómián
Tobzódhat az érzék.
Tompul az éberség,
Csak az ördög virraszt
A tálak felett,
S teljes a lefedettség.
A táj mesés, az időjárás kegyes.
Jövőre is érvényes lehet
A strandbelépőd.
2.
Kövér gázt ad csöndes utcán,
Telivér hangos hörgés, elporol.
Körbekering, visszhangozzák
A házak, majd vissza-visszatér.
Kell kerék a fenék alá, s a kézben
Mindig zörögjön valami gép.
Gyalog nem megy, s a puszta kéz
Feledi kérgét, s meglepi a szőlőkaró,
Mely letépi a fejét.
3.
Csak egy fesztiváltalan,
Csöndes évre vágynék,
Hogy a jóakarat s a szándék
Kifújhassa végre a magáét.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-08-01 17:30:20
Utolsó módosítás ideje: 2016-08-01 17:30:20