Kérdések a tükörhöz
Amikor nincs Isten, amikor nincsen hit,
Amikor megvernél, meglopnál mindenkit.
Amikor minden dől, csak a semmi marad,
Amikor fejvesztve érsz meg egy új nyarat.
Amikor nyomorod veszed számba éjjel,
Reggel csókot váltasz a zsíros kenyérrel.
Amikor a jólét egy örök fikció,
Kölyködnek a torta nem más, csak vízió.
Amikor kapudnál megáll egy autó,
Azért könyörögsz, hogy ne a végrehajtó
jöjjön elvinni azt, amiért küzdöttél,
csak mert néhány éve túl rosszul döntöttél.
Amikor villákban gazdagok mulatnak,
Csendért esedezve kutyáid ugatnak.
Amikor kirakat fényeinél állva
Azon gondolkodsz el, hol lett elbaltázva?
Miért vert laposra már megint az élet?
Miért nem adod fel végleg az egészet?
Miért nem fekszel ki csendben a sínekre,
Vagy távozol el a hazádból sietve?
Nem hat meg már téged, mi van más országban!
Harcolsz évek óta az egész világgal!
Nem érdekel az se, ha egy nép feleszmél!
A jó Istentől csak nyugalmat szeretnél!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Holnap Magazin, 2016
Feltöltés ideje: 2016-07-10 14:09:07
Utolsó módosítás ideje: 2016-07-10 14:09:07