a frissensült kenyér illata
emlékszel?
én igen
csirkés szendvics és
kovászos uborka
ültünk a fűben
(a szoknyám tiszta zöld lett)
aztán görögdinnyét ettünk
rámkacsintottál
„akár egy Szinyei festményen…”
mondtad
„a lila ruha is jól áll”
nevettem
most hó van a fű helyén
de a dinnye édes ragadós leve
azóta is szüntelen folyik
a combomon lefelé