Költő plakettek ll.
Tompa Mihály
Az éj néma és rettegtet.
Népe, nemzete gyászol.
Szellemzászlót emel: felsír
éneke: A gólyához.
Petőfi Sándor
Tűzdallá szőtte szerelem,
szabadság, nép igazát.
Titáni szándéka fénnyé
hűlt, láttat csillaghazát.
Vajda János
Mont Blanc-i csúcs. Üstökös-fény.
Lüktető haláltudat.
Büszke fenség, idegenség.
Kinek tör új hang–utat?
Ady Endre
Szolga a vers, cifra szolga,
gőgöt ápol, s kitakar.
Itt a sorsnak nincs más dolga:
fájón emberi s magyar.
Juhász Gyula
Verse él, a mezők s az ég
- Anna-szőke, Anna-kék -,
küldik egyre, mert szeretnénk
néha visszajönni még.
Babits Mihály
Hálátlan szerep: társaként
küzd háttal a Vezérnek.
Majd az Úr sebzett torokkal
küldi őt Ninivébe.
Kosztolányi Dezső
Színes tintákról álmodott.
Szelleme könyvekké vált.
Halálos életet játszott,
játszik életes halált.
Áprily Lajos
Aranyművesek utóda.
Minden vers dallá csiszolt
angyal tisztaságú ékszer.
Összes műve: égi bolt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-05-16 08:47:58
Utolsó módosítás ideje: 2016-05-16 08:47:58