évszaktól függetlenül
nyílsz és csukódsz
akik tűzfalakra
pingálják az első fecskét
és feszes sorokban
egy ütemre viszik a tavaszt
meg is rónak emiatt
tudomásul veszed
és tovább feszegeted
az éjfél Holdkupakját
hogy nappalt tölts
a keddbe
hiába leszel óvatos
a madárdal akkor is
kicsordul belőle