Születésnapomra
Ötven (jaj!) éves lettem én,
meglepetés ül más szemén:
„Atya
gatya!
Tök öreg már e vén szivar,
rég volt, hogy teste épp ivar-
-érett-
-é lett!”
Azt mondják rólam: „Ő tetem!”,
még sincs (s nem is lesz?) kötetem
soha,
noha
verseket írok tonnaszám
hiába. Feddne s róna szám:
„Kinek?!
Minek?!”
Igaz, mit Puzsér mondogat,
nem hagyott rajtam foltokat
Múzsa
rúzsa?
Satnyul bár rajtam sok izom,
költészet helyett focizom,
csontom
rontom.
Fájogat mindkét vádlikám,
focitudásom kopik ám:
Plasztik
lasztik
pattannak tőlem el (hova?!),
nem vagyok futball-jehova,
én a
béna.
Sebaj, szeret két gyerekem
s nejem - megmondta kereken.
Ha kő’,
vak ő?!
Nem vakság, hanem szerelem!
Lelkemet ezzel szerelem
s felem-
-elem.
Emelt lélekkel verselek,
de ezt nem fogják emberek
"taní-
-tani."
(Budapest, 2015. X. 20.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-04-18 11:04:39
Utolsó módosítás ideje: 2016-04-18 11:04:39