Gyengén fénylett
Kint a tónál bogarak ültek a fűben.
Ritkán szóltak, inkább csak nézték a partot.
Fürge társaik, miként táncolják
át magukat a szürkületből az éjszakába.
Ebbe a bekígyósodott, ciripelő, tóparti sötétségbe.
Gyengén fénylett a Hold jól ismert arca.
Reggelre megjelentek a hangyák,
és kezdték széthordani az apró testeket.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Új Forrás, 2013/3
Kötetben: Térkép helyett (Budapest, 2014)
Kiadó: Magyar Napló Kiadó
Feltöltés ideje: 2015-12-28 12:09:07
Utolsó módosítás ideje: 2015-12-28 12:09:07