"Ha" nélkül (1/jav)
Anyám először csak félt, később rettegett,
majd elveszett, megkerült, végül végleg elveszett.
Eldobták, újra előszedték, és szenvedett.
Anyám a nagyszüleimtől származó mostoha.
A többi leszármazott már csupa ostoba:
elveszős-megkerülős-félős-rettegős ember.
Én mindezeknek csupán az árnyéka:
önmagam nélküli árnyék,
csecsemőként kicsavart citrom,
születéskor ledarált hús.
"a tolvaj nem egyébért jön, hogy lopjon..."
de én a torz pofájába mondom:
nem vagyok selejt, és felmenőim sem voltak soha!
Őket is ellopták, mielőtt megszülettek volna:
Úgy hitték, szerethetetlenek, holott
remek agyagból formálták áldott kezek.
"Ha Isten Fia vagy, vesd le magadat!"
Ha isten Fia vagy? Micsoda kérdés!
Nem tudták, hogy már eleve azok.
Ezért levetették magukat, elvetették magukat,
ereiket felvágták, szétszívták az agyukat,
szétszopatták magukat, szeretetet csikartak,
zsigereltek, zsaroltak, és folyton bizonygattak.
Nem kellett volna! Csak egyszerűen elhinni:
Az Isten fia vagy. "Ha" nélkül, és mindenek előtt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-09-16 11:41:59
Utolsó módosítás ideje: 2015-09-16 16:31:27