Nevet adni...
Nevet adni...
Deja Vu
"Hiszek benne, hogy eljön az idő, mikor az álom és a valóság, ez a két, látszatra oly nagyon ellentétes állapot összeolvad valamilyen tökéletes valóságfelettiségben..." (Breton)
nevet adni a semmi láthatatlannak?
bólintunk rá...semmi több,
hogy neveznénk a megfoghatatlan mindent?
szavunkon ő fogna meg előbb.
szín a színben mindig szín...vész nem éri,
a zöld pirosra festheti magát,
mert zöld a szívnek színes árnya,
hallható lépteit kíséri piros dobbanás
arcunkon pír a vöröslő alkony
s a benne fürdő álmos éjszakák...
...nem kell hozzá semmi, csak egy sajátos-más világ, hol két szív egybeforr,
ahol szeretni mer és képes rá, gyengéden ölelve gyermeki létünk,
a jing és jang mindenével; ájultan szédül belénk végleg,
érezve meghalásig a kellemmel fűszerezett nyitott-lét óhajtásait,
sóhajtásait, szomjúságunk az alig-zárt ajkak vöröse felett
el-fogadja lehulló hálóingünk, hullámzó keblünk vibráló dobbanásait,
és issza kékségünk, lelkünk remegő láva folyamát, szirmok ölelte
mélységünk tűzben égő főnixét, vágy-tangót járó lázas ritmusát...
A tűző fénybe néző szem, elvakul
bármily éber mégsem lát,
foltokat világít meg csupán
bármily éber, mégsem röntgen-sugár,
bármily éber mégsem lát át a semmin,
nem rögzül benne a megfogható minden,
csak annak egy része a megfoghatatlanság,
mint a lélek sem világít át önmagán.
Szeme, amint nézve néz, már nevez,
ahogy kő a vízbe csobban, ott ráng a víz,
tükre szétzilálja a pasztellt s háborog mélye.
Miként, rajta arcunk képe is és rögvest zárul is
az öröklét örvénylő kutatása, miben
megfeszül a lét puszta villanása...pillanat
habok... habok vagyunk fel-kavarva
az élet realista hullámzó felszínén.
Álmom kézen fogom én és megyünk
a tenger fenekére, hol világomra rátalálok
a hegygerinc láb nem taposta, fénye peremén
s kagylóba zárom, mint időnk megdermedt könnyét.
(eka-moment)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-07-04 20:08:02
Utolsó módosítás ideje: 2015-07-04 20:08:02