Rejtelek, hogy ne bántson a világ
Édes madárkám, kint veszélyes neked,
hogy megóvjalak most kalitba rejtelek.
Csöppnyi kalitba, vörös kalitba -
s meglásd e szív lesz a kalitka !
Odakinn vihar dúl, nyelvek vihara,
majd összedől tőle templomom fala.
Itt benne a kicsiny templomkertben
megterem minden , mit kér a lelkem.
Hadd rejtlek, hadd rejtlek a világ elől,
mielőtt e füstüveg templomfal ledől
Míg kinn az ítélet háborog.
Sírj altatódalt , ébren álmodok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-04-28 21:39:17
Utolsó módosítás ideje: 2015-04-28 22:44:50