a működés lélektana
a test alatt a szédülés:
tudattalan leépülés
szorítja össze mellkasom,
s a fénytörés a földre nyom.
ha ott vagyok, hol elszakadsz,
az ágy, a párna sebtapasz –
fölédhajolva ismerem
meg őt, a benti hűtlenem.
az éjszakák, a reggelek,
ha álmodom, ha ébredek,
feloszthatatlanul pihen
anyagba öntött rendszerem,
és ott zihál a csalt utas,
kit áldozatra felmutatsz,
hogy elkerüld, de nem lehet.
a pillanatnyi révület
okozta csend a bűnös ok.
nyugodni kéne, nem tudok,
te alszol és a szent vihar
fejembe zúg és felkavar.
nyugodni kéne, nem tudok.
a tisztulás megáll, dadog.
veled vagyok, csak így a jó,
magamban oldott altató
kering, a vérrel elvegyül.
a test nyugodt, a szellem ül
az ágon, mint a dér a fán.
most összeér a hűs hiány,
miként a nagy folyón a jég.
az ébredés nyugalma véd.
te jól tudod, mit élek át,
a test tudat, a test a gát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-01-15 12:15:56
Utolsó módosítás ideje: 2015-01-15 13:11:08