Akiben nincs vágy
Nem várhat szerelmet, csalódást sem,
nem is vár, hiszen ő sem szerelmes,
ha adja isten, valaki legyen
neki is, aki úgy engedelmes
mint ő, nem lusta és nem eleven,
aki nem tud túllépni vágyain,
pedig mindig voltak, s nem érte el,
élete derűsebb hónapjain
küszködött sorsa emlékeivel,
s így nem volt ő soha elégedett,
vágyai színes lepkéi után
bukdácsolt, de ennek is vége lett.
Ősz van. Nincsenek levelek a fán.
Nem várhatja, hogy neki kiderül,
nem szenved senkitől, senkit se bánt,
él szomorúan, érzéketlenül,
akiben nincs vágy, nem szenved hiányt.
2014. december 1.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-12-01 23:30:30
Utolsó módosítás ideje: 2014-12-01 23:42:24