SZERETEM_AZT_A_KIS_IFJÚ_PROLETÁRT!
November tizenhét.
Budapest egére megint a forradalom keze ír.
Nézd ! Ő, a mi fiúnk :
a vörös sálas, bőrkabátos pionír!
Szakadt kis kutya. Istenem: Mint mi !
De egy világot rendít meg a hangja.
Holnapra be fog rekedni.
Bár én lehetnék az, ki őt majd gyógyíthatja !
Látod ? Épp olyan , mint mi ez a szónok-gyerek.
Tudom, hogy kemény bőrkabátját lerántaná, hogy rálőjjenek!
Nekem az a kamasz-mell kell,
az a váll kell,
az a szikár emberekre jellemző donga.
Ordítson! Nem volna jó, ha most csak dongna !
Kocsmásan,
munkássan,
mint egy őszinte ember
kiáll a nép elé. Nincs mása:
Már csak csontos ökle fegyver!
Ó bárcsak hozzánk térne meg este!
Mellét is csókolnám veresre!
Megkérdezném:
Mit tettél, fiam?
Tüntettél?
Beverték arcodat?
Én majd helyreteszem vérző orrodat !
Levenné sapkáját , s úgy belebújnék abba
a kis tetűfészekbe, mely göndörszik alatta.
Ágyamba fektetném. Kötném bordáján a sebet.
Megkérdezném reggel, hogy ki verte meg.
Mondaná a rendőr. Felszisszennék.
Mondaná: Édesapa.
S édes lennék.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: 2014-es eseményekFeltöltés ideje: 2014-11-18 18:23:00
Utolsó módosítás ideje: 2014-11-19 20:07:11