Elégtelen hangzavar
Megkaparintasz mindent,
ami lágy bőrrel bevont, izommal telt;
ez a birtoklási vágyad
elalvás előtt különösen erős.
A legtöbben, még a varázsláshoz szokottak is
kidőlnek mellőled,
hajnal előtt nyakuk köré tekerednek
végzetes körmondataid.
Héjából az én húsom ritkán jár ki-be.
Ha hozzászól mégis valamelyik napirendi ponthoz,
érdes lesz a torka,
s visszafogott ívben veti ki magából mondanivalóját.
A házelnök nem egyszer rácsenget.
Az elégtelen hangzavar errefelé
szabályellenes.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Elmozdulások (Miskolc, 1998)
Kiadó: Felsőmagyarország Kiadó
Feltöltés ideje: 2014-11-16 22:43:35
Utolsó módosítás ideje: 2014-11-16 22:43:35