FORRADALOM KELL, hogy költő legyen a költő !
Bizony mondom néktek : A béke apátia!
Egy költőnek muszáj bátor harcossá válnia.
Ha nincs oly történelni éra, melyben égre emelkedhet;
Bizony mondom néktek: CSINÁLNI KELL EGYET !
Hol van a szent forradalom,
ami minket költővé tesz?
Nélküle a verselők csak esetlen halom.
Kiket csak önnön félelme vértez?
Gyáva kutyák, kiket simogatnak,
szófoszlányokkal hasztalan játszadozók,
nincs eszme, miért lenni igaznak,
igazi költőként mérve a szót.
Forradalom kell! Az tesz költővé.
Akkor lehet írni szabadságról, s hazaszeretetről.
Több lesz az, mint holmi bő lé,
mely csurog a márcos szívekről...
Az vér lesz !Mert mi más csinál férfit
a gyermekből, mintsem az asszonyi mell ?
Mi csinál a bohémből költőt, vitézit ?
Csak ha versét ordítani kell !
Ha nem jön oly történelmi kor
melyben zsarnokság ellen küzdne,
e semmirekellő had csak köldul,
s csak fájdalma ellen dúl,
míg légvárát rakja a ködbe.
Nehéz prés alatt csurog a nektár!
Hordók dugában érik a jó bor!
Szabadjára futva csak elfajzásra tendál
ez az elkorcsosult kor!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-11-13 21:41:58
Utolsó módosítás ideje: 2014-11-13 21:46:01