inkoherens(jav.)
a valóság, ha illúzió, hát még inkább,
a referenciák elavulnak míg prezentálják őket,
pillanataink elillannak,
körbekerüljük sokszor, megvizsgáljuk,
alaposan óvatosan megforgatjuk - hatástalanítjuk
őket - , látod, romlandó körülöttünk minden ,
mire elővesszük nagy gonddal őrzött
ezüst evőeszközeinket, csak a penész
marad , aztán
mély levegőt veszünk felette,
elmosogatunk utána, végül a penész
sem marad, csak a
révület nyomai az arcunkon,
azt se látja senki, pedig néznek elegen
hülyének, bohócnak ,
hazudik a fény nekik , a tükröknek, hazudik
neked is , de te látsz a sötétben
odabent és hallgatsz, a bolondok helyett is,
pedig ordítanál napestig teli torokból,
de téged senki karba
se venne, körbeülnének, hogy melegedjenek
lángodnál, talán tényleg
bolond vagy,(s ha így van, honnan is tudhatnád?)
végül is összefüggéstelen vagy a világgal
nézőpont kérdése a látvány, jobb ha innen
nézed,s nem firtatod az okokat, csak élsz,
ahogyan tudsz tovább.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-10-01 20:35:45
Utolsó módosítás ideje: 2014-10-01 20:39:23