Szilánkos időkre való
I.
Tüdős Maca
Az unt tegnapból jött,
És szerinte az ígéretes,
Fénylő jövőbe tart.
Megint részeg szegény,
Látom rajta, ahogyan
Elbilleg mellettem
A mozgólépcső peremén,
De már nem csinál ricsajt.
II.
Ünnepeinkre mindig
Hidegfront érkezik.
Hadd ázzon, hadd fázzon
Odakint, aki még emlékezik.
A fene sem érti azt, hogyan
Derül ki oly gyorsan utána,
A fellegesen tébolygó ég alja,
S haragja mitől csendesedik.
III
Itt járt egykor köztünk,
Sohasem kérkedett.
Tette csendes csodajeleit,
S átment ellenségei között,
Máshová, észrevétlen.
S nyomában fénylő ívet
Húzott az ébredő csönd
Egy különös délután,
Szívünk emlékezetében.
2014. augusztus 19.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-08-25 10:04:29
Utolsó módosítás ideje: 2014-08-25 10:04:29