_______PINA_ (költői válasz Gulisio-nak)
ezerkilencszáz nyolcban,
mikor még nem voltak nácik a vagonban…
mikor még Trianon nem szabdalta hazám -
s onanizálni kezdett dédapám -
Szepes Mária, vérestestű csecsemő volt,
született zsidócsaládban
az első szöszös cserkészpuncikból
dzsemborik dzsemjei dőltek nagy-Britanniában.
beleoltották a jövőt olyan lyukakba,
honnan kiszökött Wass, Marosán, Teller és Vajda.
Nem is beszélve Felekiről, ki lánykapinából jött.
Mikor Pablo de Sarsate épp halált hörgött.
S azokból az édes pinákból kik születtek?
Lakói barakknak, s bereknek.
Aztán jöttek munkásgenerációk
zárt ajtók és döngő falak közt.
töltötték a küblit és a wc-t ,
s mint más nációk
a kurvák szagáról beszéltek maguk közt…
Nem csak Vangogh képeket akasztottak az égre.
Sokmillió szegényttől feszült az új anyák méhe.
Azok mindent fölettek és mindent lelaktak –
Én is azért születtem, mert ők sikerrel basztak!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kiadó: Videó a blogban
Feltöltés ideje: 2014-08-25 00:03:37
Utolsó módosítás ideje: 2014-08-25 00:13:00