Szigeti György
Nem lesz mindenki költő
Nem mindenki muzsikus,
ki hegedűvel mászkál,
nem mind kertész, akinek
kertjében sok virágszál
pompázik, illatozik,
s nem törődik azokkal,
irigylik az emberek,
s elítélhetnék joggal
akinek az élete
a látszatokra épül,
elhiteti azt is, hogy
a tinta tőle kékül,
s a tintával verset ír,
nem illendő szót zenget,
azzal dicsekszik; soha
nem szerette a rendet,
mert az feleslegesen
gátolja szabadságát,
a tisztított ablakon,
mert nem akar, nem lát át,
hogyha néha verset ír,
egy egész emberöltő
eltelik, a mesében
se lesz ő soha költő.
Író, költő az lehet,
aki gondolatait
leírja, (mert van neki)
a régit és a mait.
2014. augusztus 16.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-08-16 11:12:08 Utolsó módosítás ideje: 2014-08-16 13:18:38
|
|
|