Oszolj
Sróf előfutára repeta,
ha rugalmas közszolgálatra vágyok, a hajlott sílécek blöffjét megsokszorozom,
nem a pedálozás hibája, hogy a kocka visszapergeti élete filmjét,
akasztással bíbelődő tengerszoros kacskaringó lőrései, belétek a lebegő kísértetek foszló
ruháját szőtték,
minden elismerésem a kitaszított margóké,
kész mázli, hogy nem robotvezérelt a kuplung, a lisztes fő amulettje
vödörvörheny, szinapszisok fészekürítése, a szakállam lehántom,
ha megengeditek a szipolyt,
az ősz fürtök lelökik a vágódeszkát, a veszekedés tartós esőnek bizonyul,
bizony ám,
bizony ám,
az összesöpört hajszálakból ki kell hajtani a vízkövet,
a kéköves mandragóra elunta már a várakozást, mert gurgulázni
képtelen, ágyra járó rendelet, maradok őszinte híved, találkozásod a fürdőkád peremén kisiklott gyorsvonattal,
mi elől menekülünk, a rostok keményen viselkednek a viadukt észlelőbimbóival,
a csákány már csak négyzetméterekben mérhető,
a priccseket élesztő rumon ott virít az uborkapakolás,
rasszizmus, légy szíves, ne tegezz, szkandered bégje biztos utat nyit a zeneelméleti
kis dolgozatoknak,
íme, a lovaglóostor suhintásával magasított kredit, s mérlege két serpenyője, amint megcsípett muslicákat egyensúlyoz,
némán lovagol az erdő égisze alatt a fejlesztésre alkalmas sötét szerelem,
a balettintézetben akadozik zsiráfom járása,
kiporolt szőnyegeimből a minta, ez kell az igavonó melákoknak,
a grasszáló félelme attól, hogy elkapja a nevetést,
a forradalom urnájába belehajítom a torkomból kihúzott cérnaszálat,
most átkos dinamó vagyok és hígabbnál is hígabb a vérem,
szuperlatívuszokban a tribünt hordozom magammal, hátha nyák tapad a grillsütőre,
halljátok-e, a vadkender hajladoz,
én hallom, s feltornyozom az előttem lebzselő madártejet,
gödör, válassz, én, vagy a hangtompítóm,
síkos damil a banánfürt, sose érik be,
nem csak a mese szédít, hanem a halpénz is,
trófeának tartom a mosatlan protézist, a szakadékba tolt babakocsi fülledt erotikáját,
derviseim beláthatatlan messzeségű kontinensek, nem ütközik, csak kacsacsőrrel a hornyom,
egy hárfa betévedt az iktatórendszerembe, azóta rebellis kolosszusok sminkjéről
ábrándozik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-07-30 08:17:06
Utolsó módosítás ideje: 2014-07-30 08:17:06