Világom
Ha én gazdag lennék,
megvenném a tájat,
s bekeríteném világnak.
Önző világ lenne.
Kívül rekedne a végtelenség.
Csak én és a közelség.
Lajstromba vett barát és ellenség
összeszedett kéznyomai,
léptekre száradt por, gondolatok, emlékek,
szégyenné vált tettek, csodára teremtett
vágyak volnának.
Egyszerű és kevés.
Tapintható, látható, hallható,
álmodható, mint bennem
a Mindenható. A jó,
ki túl jutott a törvényeken. Pihen.
Olyan védtelen, mint ki csak védeni tud,
s nyitva hagy kaput.
És az a büntetése, hogy nem veszik
a nyitott kaput észre.
Én nem jó, de szabad lennék,
rest és akaratlan.
Ülnék a tájban. Magamra maradtan.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.