SOÁ !
Iszonyatos bábok jönnek el
fekete lesz, ami kék volt,
fekete lesz, ami eddig vörös volt
és fekete lesz ami zöld...
Vért fog izzadni a nap, melydőn a király népére néz
fekete vonatok,
fekete határ,
fekete katonák mondják : Itt a halál!
A kék madarak a levegőben égnek el
a sovány barom kórót legel.
Nem lesz majd csöpp víz, mely éltet,
nem lesz szem só, jóvátenni étket.
Üres korsók szomjazzák tiszta forrás szavát.
A szarvasok nem élik meg az éjszakát.
A halak partra vetetten,
s a partok hullámra vetve.
Összetört hegedűk,
elégett versek.
A halott is kivetve.
Nem lesz majd búza, mely kedvesnek terem,
madár sem élő, csak égő tetem.
Fészkében hamvad, mint az ember is,
mely oltárán kifordult:
Isten segíts !
Harmadnapra a szív nem támad fel!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-30 22:39:18
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-30 22:40:11