ŐRÜLET A KÖLTŐK KÖZÖTT !
Gyula irodalmi találkozóra ment,
ahová rejtett diktafont vitt.
Gondolta a sapkája miatt azt gondolják,
valami szerveződésnek a tagja
és bámul rá a rendőr.
De a rendőr nem bámult rá.
Gondolta: A rendőr tudja,
hogy ő a vöröscsillag leveréséről írt verset.
De a rendőr nem tudta...
Végig a fal mellett kúszott a székházig.
Gondolta: Megfigyelik.
De máig nem ismert, hogy megfigyelték e...
Kitette a diktafont az asztalra,
lehallgatás céljából
Azt mondta:
Ez szépen,
észrevétlenül
itt lesz az asztalon és rögzít.
Aztán majd kipakolunk !
Azt mondta :
Régen ismerte őt az egész város.
Most új szervezet létrehozásán dolgozik.
Aztán majd lépnek....
Kiteszik a tárgyi bizonyítékokat.
Megbuktatják ,
aki a háttérben
soha nem láthatóan,
titkosan
irányít
és csak forró drótokat fogad.
A sötét elvtársat
a piros telefon mellett.
Gyula azt gondolta, hogy ő nincs egyedül,
hogy többen is vannak...
Azt gondolta egy egész szervezet áll a háta mögött.
Gyula merészet gondolt...
Látta a társait maga körül,
akik részt vesznek a szervezkedésben,
amely majd megbuktatja a hatalmi rendszert.
Zászlóvivő volt.
zászlólengető volt.
Azt gondolta: figyelik, amiért lázadó
és majd
koholt vádak alapján
becsukják.
Gyulának szappanszaga volt.
Az anyja házának dohos pincéjében élt
a Mária utcában.
Elfüggönyzött ablakok
és kulcsrazárt ajtók mögött.
Gyula az irodalmi kör oszlopos tagja volt.
Költő.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-30 00:24:21
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-30 00:29:55