Külvárosi húsvét
kirakatüveg visszfényébe bámult
könnyesedett szeme
hátán fájt nagyon a sok vörös vonal
- vasalózsinór-
érdektelenül pislogtak rá
fehérrel szórt dundi fánkok
a kirakat megtelt, ahogyan nézett
bánatával
- nekem, ez nem apám -
gondolta düh nélkül, elegánsan szarták le
véleményét a drót-galambok a fákon
borszagú férfi lépett ki a boltból, az ajtó nyekkent
meglökte őt - lódulj -
sziszegte
utána lépdelt vattakabátjában
reszelősen ez az ember
az apja
klímanélküliség
detox-szag
gyomorsav
maró
ember emberbe tapadva
bőrre ruha, ruhára bőr
szemen hályog
hólyag teli
- mi is volt -
feküdt a priccsen s éledezett
lassan tudata éppen annyit tágult
hogy emlékezzen arra az arcra
ami üresen, bambán tüsszentett szemébe
amikor megégette őt a csikkekkel
- fiam -
gondolta és hányni kezdett
- te utolsó fattyú -
ez már második gondolata volt
lenézett a földre s tudta
nincsen igazság többé
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-25 16:12:40
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-25 16:12:40