Bélyegek
kissé előredőlve ült
evett
mohón lefetyelte a levet
szalontüdődarabokkal
rozsdás vállai között
billegett zúzmarás feje
kikérte magának a helyzetét
hasonlított Petőfire
- - -
én nem tudtam, hogy rendszert váltottak
visszaszívtam a taknyomat és köptem egyet
vagány dolog
a bolt előtt ezeréves, meztelen délután nyújtózott
egy meztelen arcú lány rám nézett
nem értette
az utcára köpés heroizmusát
- - -
zárt osztály
vastagbél-folyosó
rácsos ablak a végében
becsukták mögöttem az ajtót
hű
gondoltam
gondosan figyeltem a hangokat
egyik szobában lekötözött vénség
li-li-li
sikoltozta fejhangon
a folyosó kövére totyogtak az emberszemű
libák
- - -
zárjegy leszek a számon
mosott üvegek mögül bámulom a többi bambát
fogatlan, hajlékkal nem rendelkezőket
csikorgó izmaimmal vetkezem
a textil forró rajtam
víz zubog
elmerülök dölyfösen hazug gondolataimban
tervezek
öngyilkosságot
szépet
mocskosat
felöltözöm aztán…
mennem kell csinálni a bábszínházasdit
- - -
cigány vagyok
éppen gyermek
szól a himnusz a villanydúcokra szerelt szórókból
felállok én is
ez nem az én himnuszom
nekem nincs
felállok
magyar vagyok
hontalan
- - -
bélyeggyűjtemény
ragasztgatnám bele sok-sok arcomat
nincsen hozzá kedvem
egy nő
azt mondja - szeretlek -
hiszek neki
jobb így, mindannyiunknak
- - -
cselédek lopnak fát
a gróféból
mostanság új névre hallgat
- polgármester úr -
szagolgatom a drága pacsuliját
amikor elmegy mellettem
rétillat
korgok
tovább ásom a sáros
hideg földet
még hat óra van hátra
belőlem
- - -
vak
szem
fül
száj
vak
sínek
utak
kút
sínek
kerreg
zúg
kerreg
csönd
- - -
holnap
ma ismétlődik a holnap
tegnap is így volt
semmi
megint semmi
múltkori
lejárt szavatosságú
- - -
meghalnék
úgyis meghalok
úgyis
fityiszt mutattam a bácsinak
aki rám kiabált
- ne labdázz, ne játssz -
gyűlöltem
még mindig él
- - -
mellettem piheg
agya zsibong még így is
hallgatom
fülledt zene
kívánom
baszunk
csönd
baszunk
csönd
alszik
zsibong az agya
hallgatom
pisszenni sem merek
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-09 09:17:56
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-09 09:17:56