Átirat
Minden kis holmiját összecsomagoltam
Hétvége volt és eljött az idő
Idegesen topogott a lábával
szorította a rózsaszín medvét
„Érik a meggy” – ezt mondta először
Az anyja érte jött vidékre
Integetett búcsúzásként én meg
arra gondoltam, „nem lesz apád”.
A kisfiam négyéves, szőke
A családomban minden fiú ilyen
Verekedős, izgága, rossz volt.
Az én egyetlen fiam.
A bíróság meg akarta úszni az egészet
Odaadták az anyjának, hogy nevelje.
„Mit akar ez a fazon, mégiscsak
a családon belüli erőszakot hordja a két lába között.”
Elképzelem, egyedül otthon.
Anyja éppen nagy írónő, partiarc
vezérlőcsillag a kimaradásban -
Ne csináljatok gyereket senkinek férfiak!
Négyéves szőke kisfiú volt,
tündéri beszédhibával, az én fiam.
Hétvégenként az anyja vidékre vitte-
Idegen férfiak vettek fagylaltot neki.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-07 19:28:16
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-07 19:28:16