ÍRLEGALITÁS
Olyan vagyok, mint egy AIDS-es,
csak én ellenszerekkel és vitaminokkal karban nem tartható,
ám végső soron ugyancsak halálos eszméket terjesztek
előre megfontolt szándékkal, több emberen,
különös kegyetlenséggel elkövetve.
Homoszexuálisnak lenni egy tanárom
és egyben alkalmi szeretőm szerint
FÉL BŰNÖZÉS.
Azt is mondja, hogy ő az én lesz-bikám,
és a legnagyobb baj velem az önmagammal szembeni
következetlenség, avagy hogy férfi létére néha vele is
lefekszem, nemcsak a kolléganőjével,
akire nem féltékeny, mivel a nőket csak illemből veszi
emberszámba.
Még jó, hogy nem tudja, nevét hallva egy termetes víziló
képe jelenik meg előttem.
GONDOLATI BŰNÖZŐ VAGYOK,
ki se mondott szavakkal ölök, túlteszek Palahniuk Altató-ján.
Kár, hogy nincs teljes illegalitás, ami mentesít
a felelősségtől, a kötelezőségtől és a bír(ó)ságoktól,
csak a léttől nem.
A kortárs irodalom a perverzek, pszichopaták és morál-rombolók
egyetlen megjelenési felülete, ahol érvényesül a szólásszabadság,
az az édeni hely, ahol a tiltakozók kívülről fújják a műveinket
és örömmel dobálóznak velük – ránk.
Köszönjük a babérKOSZorút,
megígérjük, hogy nem fogjuk rendeltetésszerűen használni,
MI TELJES JOGÚ BŰNÖZŐK VAGYUNK!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-02-20 23:25:19
Utolsó módosítás ideje: 2014-02-20 23:25:19