Ha kérdeznének
Ha kérdeznének, néhány szó elég lesz,
tolakodóan közelebb a véghez.
Vannak dolgok, melyek úgy igazabbak,
ha belőlük majd megtartod magadnak
a javarészt, mert őrültség kimondva,
ha attól mindig burjánzik a gondja,
az egész, ha azt meg kell magyarázni,
együgyűség lehet, kétlábú sámli,
és nem értheti, csak az, aki mondja,
a másik része túl van a szavakon,
így nem láthatod meg látva, csak vakon,
és rettenetes, mint a bomlott elme,
ha maga ellen készül énekelve.
Aki nem beszél, az hallgat valóban?
Mit mond vajon a hóvirág a hóban?
Amit egy riadt gyermekszem üzenhet,
döbbentő mása az a végtelennek.
2013-12-09
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-12-16 03:12:28
Utolsó módosítás ideje: 2013-12-16 03:12:28