Ne csodálkozz
Hosszasan állok, nézem a tévét, villan a fénylő
kortalan arcon versenyek oktalan kellje.
Mindenképp és mindenkor vállalja a harcot.
Hontalan vaksi, hangtalan nímand, ám sose
adja fel vaskonok álmát, győzni a kétkezi létben
s boldogan szórni a rímet. Bölcs öreg ember-
ként vállalni a fegyveres s szellemi véget.
Már ne csodálkozz, hangtalan győztem, vaskoronámon
csillog a fényes glória. Angyalként kutatom már
Ezt a világi nagy népörömöt, mely majd jön a földre.
Már ne csodálkozz, indulok pástra, vastag örömmel
várom a pénzt, meg a hírnevet egyre. Nos gyere már el,nagy örömország!
hadd vegyek házat, hadd vegyek járgányt, hadd legyek gazdag!
Már ne csodálkozz, ez ma nagy álmom, Ferrari, villa,
tétova álom, jó, sós, ízletes krumplihasábok.
Roppan a virsli, cuppan a mustár, nagypapa csámcsog.
Már ne csodálkozz, ez ma az élet, enni meg inni
fő feladat Mást nem akar már ősember fia sem hatalomban.
Szolgai hadban is roppan a nagy hát
jólesik alma.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-11-24 19:18:45
Utolsó módosítás ideje: 2013-11-24 19:18:45