én hiszek
kinek sorsa van, annak hazája is,
nekem egyiket sem adta meg az Úr,
csak ballagok amerre a lábam visz,
hol boldogan, hol boldogtalanul.
engem felmentettek Isten imádatból,
mégsem ver érte semmiféle szégyen,
s mert zsúfolt lett az ég a műholdaktól,
más galaxisba költözött az éden.
idelent régen térképpé züllött a táj,
zöld a völgy, barnák a domborzatok,
valaki papírra kékítette a Dunát,
de lázadt ahol a tinta megfolyhatott.
és ezernyi rőtes pötty: a házak,
akár a szeplők a volt kedves kezén,
télen, mikor fentről lisztet szitálnak,
hófehér foltok a városok helyén.
én hiszek a sorstalan emberekben,
habár szám, most fanyar mosolyba görbül,
mert örülhet-e eretnek a kegynek,
ha magának rakta máglyán üdvözül.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-10-11 14:32:35
Utolsó módosítás ideje: 2013-10-15 02:56:21