Emberséggel csak így győzöm
Védekezem akkor is, ha nem vádolnak,
félelmem ha elbeszélem, szebb a holnap,
szebbnek, jobbnak látszik, pedig ugyanolyan,
ezért nem vehetem magam sem komolyan.
Hamis helyzetek töretlen folyamata
életem, egy gyorsan dúló Muhi-csata,
amelyben nem valódi az egyik fél sem,
kizárólagosan csak a vereségem.
Mostanában Magyarország nem a szellem
hatalmáról híres, himnuszt énekelnem
azért mégis képes vagyok, dicsőséget
saját nagyságuknak szánnak a vezérek,
akikben van annyi erő, semmi kétség,
hogy a nép nyomorúságát elviseljék,
az ő hazájuk ott van, hol vígan élnek,
ahol olcsóbban szolgálnak a cselédek.
A cinizmus beteg humor, beteg szellem,
hajlamos lehetnék rá, de lehetetlen.
Bűnömet ha nem szégyellem, megkettőzöm,
szégyellem, mert emberséggel csak így győzöm.
2013. szeptember 4.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-09-09 00:40:53
Utolsó módosítás ideje: 2013-09-09 00:47:25