Creatio continua
Fedésben volt. Az egó árnya nem
engedte látni a végrehajtás
totális szabadságát. Kis híján
beleroppant bántó kényszerekbe.
Ha belegondol, ma sem érti, hogy
miként tudott bedőlni a készen
kapott korlátok elméletének,
míg fel nem ismerte: lakhatatlan.
Kitörésként kézenfekvőnek tűnt
tagadni, hogy kaptunk valamit is.
A mégis-etika heroikus
pózát mintha ráöntötték volna.
Egy örvényen múlt, hogy nem nőtt hozzá
végleg. Épp mélypontra jutva érte
kegyelem. Endorfin-bombák sora
ébresztett benne nem sejtett erőt.
Varázsütésre letisztult minden.
Mérhetetlen önbizalmat érzett,
s végtelen hálát, hogy része lehet
ebben. Már tudta, minden pillanat
érte is van. Most értette meg, hogy
adatik, de nem volt, és sohasem
lesz kulcsrakész. Feltárult előtte
a folyamatos teremtés titka.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-07-27 17:19:05
Utolsó módosítás ideje: 2013-07-27 17:19:05