Lomtalanitás
Ma már megint pakolok, régi fonott kosár,
kopott koffer, benne ruhák, papírdobozban
befőttes üvegek, valamikor nagyon megbántottál.
Újságkupac: minden oldalon Te vagy, jobban
gyűlöllek mint önmagmat, rozzant testemet
átvizsgálom; messziről üzenem: beszámíthatatlan
vagyok! Veled maradok itt! Nőj velem, harmat
fehér lettem, beszáradt tartalékaimat
mozgosítom, minden tettem merész józanság, és szavam
ellenem szólít, mit tegyek ha szeretlek még!
Dermedten állok, kezemben régi térkép, az
úton megrakott jövőnk, s most mindent visszahordunk és
heroikus küzdelemben lomtalanítjuk
elégedetlen életünket: nézz körbe és
csak a mi lomjaink hevernek az utca kövezetén.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.