Bak Rita
Tekerés a Tisza-tónál
Tekerünk a tó felé,
Ki a városból,
Előbb
Kis cukrászdák,
Majd
Apró zsúpfedél,
Kazlak.
A kertben liba gágog-
Éjjel sörtelábú férgek
Fúródnak földbe,
Káposztalégy
Döngicsél.
Magábaszív a tanya.
A sugárgomba megemeli
A kalapját
Morzsás talajon.
Egy néni mindennap
Kiáll ajtaja elé,
Onnan köszön az
úton elhaladóra,
enyhén,
Alig láthatóan biccent
És jó napot kíván.
Az országút elmélyül,
messze
Zöld láp.
Szállásunk kis panzió,
Középen
Tűzrakás,
Balra
Teniszpálya,
Jobbra
medence.
Másnap majd
Elnyúlok a napozószéken,
Napolaj
Csillan csuklómon,
Elsimítom.
Nekem ez a kis medence
És a Tisza-tó
Balaton, a Földközi-tenger,
A kis ladik,
Luxushajó az Adrián.
Tekerek az országúton tovább,
Abádszalók már
Csak két kilométer.
Fél óra múlva látod,
Tele a tópart,
Kötényes néni árul
főtt kukoricát,
Mindenhol tömött
Istállótrágya illata,
Be a tóba,
iszapoló homok,
besétálok a tóba,
Csobbanok.
Gyurgyalag
Felettem rikolt.
Még több tempó,
Csak beljebb
Egyre beljebb...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Újnyugat, Feltöltés ideje: 2013-07-14 13:31:23 Utolsó módosítás ideje: 2013-07-14 13:31:23
|
|
|