Emlékezés
A nyarak, a tavaszok vesztődnek súlytalanra.
Gyűjtődnek emlékek, képek. A ma rájuk ragadna,
de megtelt a pitvar, megtelt a kamra.
A mostból csak a múltat látni.
A mának tegnap volt vége,
és tegnapelőtt volt temetése.
Azért ez így való.
Rendjén megy a világ valamerre.
Te előre gondolod. Én hátra.
A jövő időknek nem egy a ragozása.
Mégis. Valami azt súgja a mából:
Kódold át a múltad!
Tanultad igeragozás előtti időkben
a béke bűvkörét.
A kör közepén valaki volt.
Ő volt a béke.
Intése volt a kerítése.
Apám volt. Volt volna.
Jajjj, ha lenne!
Kinek van szüksége ennyi öregre!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.