Hol vagy
lassan megszokom, hogy nem vagy,
mégis, szorítod szívem mint fagy
a tó tükrét, ha késő őszi hajnalokon hártyát dob rá.
mondd, hol vagy olyankor,
mikor utamon elcsitul a por,
tán' itt jártál, mert hajad illatától bódultak a jegenyék.
már az ég sem kék,
és rég elgyertyáztak a gesztenyék,
mindenhol lombok, millió zöld lepkerongyot himbál a szél.
hallgasd, még rólunk beszélnek az istenek,
én a legpogányabb elé vittelek,
emlékszel, ahogy rókalábak doboltak a nyár száraz bőrén.
mondd, hol vagy olyankor,
mikor fent abból a nagy halom koromból,
egy csillag magába roskadva meghalni készül mint én.
mondd, hol vagy,
mikor félrebillen a nyak,
és már csak a kender suttogja, késtél kedvesem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-06-20 17:10:08
Utolsó módosítás ideje: 2013-06-20 17:10:08