Szigeti György
Mini márványszobor (jav.)
Aki nem ismer engem,
még ellenfél lehet,
akár a türelemben,
átlép a képzelet
hozzá, segítem, éljen,
dolgozzon emberül,
velem soha ne féljen,
mocsárba nem merül.
Ha mellé barátsággal
közelebb hajolok,
nem én kenem be sárral,
inkább még lemosok
róla minden madárszart,
és egyéb szennyeket,
ha valaki belémart,
ellátom a sebet.
A változásokat már
nehezen viselem,
ha kirajzik a kaptár,
az még a fegyelem.
De a verset szavanként
szétszedni nem szabad,
úgy nyílhat róla ankét,
ha sebe nem dagad,
így marad egyben, mint a
mini márványszobor,
a vers az nemcsak tinta,
szükséges, mint a bor.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-06-18 15:47:52 Utolsó módosítás ideje: 2013-06-18 15:54:32
|
|
|