Nyárelő sanzon
csak telik-múlik az idő
buja májusra fanyarmeggy június jön,
súlyos lombjától hajnaltájt felnyög az erdő,
a pipacsok vékony szárán vörös közöny.
az akácos rég ledobta édes rongyát,
a méhek zsongása átrebbent a hársra,
néha megtréfálják a falu bolondját,
kit repülni csábít az apró szárnyak muzsikája.
jobbra-balra billeg a búza,
hol keletről, hol nyugatról tép belé a szél,
még zöld lábakon táncol a kenyér húsa,
még szögön pihen a hideg acél.
ilyenkor nekem legszebb az alkony,
az égalja csupa narancssárga álmélkodás,
ha sikerül a kékre vizes ecsettel csapnom,
felszisszen rajta az a nagy kerek parázs.
és szeretem a futó záporokat,
ahogy felveri a dűlőutak púderporát,
csak átrobog a tájon mint egy tehervonat,
közben összekormozza a nyárest homlokát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-06-02 15:44:10
Utolsó módosítás ideje: 2013-06-02 23:00:50