minden a helyén
L. Simon Lászlónak, ismeretlenül
nyár délelőtt az átlógó gesztenyefa alatt
betonkerítésnek támaszkodva guggoltam
Árgustól L. Simon-verstől lassan
rendeztem végre soraimat
hasznos lehet hogy nem volt de mindenképpen jó
átkonvertálódott egy másfajta tudat
és kiiktatta a csörtető főutat
a kibontakozó új dimenzió
a helyzet tehát kész volt adott
minden rendelkezésre állt ahhoz
hogy érkezzen a messze nem átlagos
s így általában megvetendő állapot
rigó fészkelt ott vagy csak átszállt egy szimpla veréb
élelmét kereshette vagy (tudom is én) párját
derült égből csapódott be az áldás
az öntudatlan-önkontrolltalan idillt bombázva szét
a verssorokon virított a szürkésbarna plecsni
a legolcsóbb szimbólumtól minden a helyére zökkent
a költészet le van szarva és no comment
sírni kell rajta és röhögni
aztán egy papírzsebkendővel végül letöröltem
(mit tehettem) de ma is ott van még a folt
és semmi sem maradt úgy mint korábban volt
na de beletörődtem
mert idővel már nem taglóz le semmi se
nem facsar belülről a lelepleződő tévhit
s legfeljebb csak az lep meg ha nem az nem úgy történik
mint aminek s ahogyan úgyis meg kell történnie
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Menedékidõ (antológia) (Budapest, 2004)
Kiadó: Accordia