Lábszárcsont-sípú orgona
Vörösbort vedel egy csillagkatona,
mint kék nektár buzog Krisztus vére,
roppant nagy pince a Kálvária,
mélyén áldatik a bűnös vétke.
Egy hajlott gerinc a Kálvária,
könny dagad ostorvert sziklaívén,
enyészet szobra az Isten fia,
bordája csont-gereblye szívén.
Én láttam mindent! Míg csontlábakon
a könnyen készült kereszt odament...
Ha a lépéseket magamban újraszámolom,
már minden csontra vágyom idelenn.
A lábra, a vállra, mi mázsasúllyal
billeg, - de azértis célba ér!
Miközben körötte szól a bordal,
és elfogy a test-kenyér.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-04-16 19:37:23
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-16 19:37:23