Írj a Magyarról!
Írj most rólam atyám, majd versedet olvasom én is...
írd, hogy csöppnyi hazám majd boldogul épüle mégis.
Zászlónk újra feszít majd büszkén egy Magyar égen -
És ha a múltja veszik népünkből - Majd a jövő nem!
Most országomról írj Istenem ! Ért e magyarság.
Régi Kolozsvárról még költs nekik egyszerü ódát!
Én a kenyérre ezért mécslángnál róva keresztet
áldom ily ünnepekért munkám s ahogy érte fizetnek...
Írj a Magyarról hát! Hogy versedet mondja el újból -
s kérjen e tört ország - Szép zászlónk vedd föl a porból!
Színe fehér és rőt, már ismered! Vesszen az árulója!
Láncra verjék őt - – Élt régen is , él az utódja!
Írj nekem - egy szívből - szent nyelvemen kelt csodamondát
majd egy csodanépről, kik vágyaik újra kimondják !
Írd le, ha kell vérrel, vesztett hitük újra az égre -
Szólj a cseléddel! Taníts meg régi nevére!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-03-26 16:17:11
Utolsó módosítás ideje: 2013-03-26 16:17:11