Március batyujában
A búcsú sohasem szép, vagy tökéletes.
Legfeljebb végleges, s ha van benned
Igyekezet, megszépítheti az emlékeket.
Felnézel bánatodból, s lehet, hogy idővel,
-persze tudjuk-, minden seb beheged, s ami
Neked is még hátra lehet, kérdés, felelet,
Munka, feladat, amit megtehetsz,
Hogy látszólag másokon, valójában
Magadon is segítesz ezzel, s lassan
Már nem fájnak a csendek reggelente.
Magadra vigyázol, figyelsz tetteidre,
S bár még hó szunnyadozik március
Batyujában, benne lesz, meglátod,
Jóra buzdulván, húsvéti feltámadásod.
Amit még kaphatsz, elfogadod, s amid
Csak van, jó szívvel továbbadod,
S a búcsúzó, múló télre az újuló élet
Néked is jó szóval felel. Emlékeidben
A régi szívek újra fénylenek, égnek,
S az óhajtott, vágyott, öröklétben,
Békességben, már itt is részed lehet.
2013-03-12
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-03-12 11:39:45
Utolsó módosítás ideje: 2013-03-12 11:39:45