Szigeti György
Azért van
Azért van a fájdalom,
hogy szenvedj, ha fáj nagyon,
lelkeden ha heg marad,
jobban becsülöd magad,
mintha minden nyomtalan,
könnyen jött a kincs, ha van,
könnyen szeretve leszel,
minden bűnöd elszelel.
Azért van a szenvedés –
jó esetben nem kevés -,
mert az isten így szeret,
Krisztusnak se lehetett
kínok nélkül halni sem,
csak ami embertelen,
az győzi le a halált,
feltámadni sose árt.
Azért van a szeretet,
mert e nélkül nem lehet
emberek közt kapcsolat,
nem szaporíthatsz halat,
nem adhatsz önzetlenül,
elégedni legbelül
csak szeretettel szabad,
így adhatod meg magad,
így birtokol a barát,
hűvös halomban a fát
így vágta fel Attila,
a görcsei sikongva
így fényesedhettek a
kéklő téli éjszaka
így vált verssé, mint a lom,
s övé lett a hatalom.
Költő, szenvedés, halál
a versekben összeáll,
s fájdalmas verssé fajul,
és ő marad legalul,
a százszor elfeledett
ég alatt és föld felett
komolyan nem vehető,
várja lombos temető.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-02-19 16:00:37 Utolsó módosítás ideje: 2013-02-19 16:00:37
|
|
|