Megjegyzés Apollónnak (üdv Frédinek)
jó, tévedés a múzsa, s mekkora,
és mily fölösleges;
elég ha ír az ember, s van kinek;
a véleménye fontos, érdekel,
pedig de más, mint én,
de kell. a sorsa, jelleme mi fán
terem, azt nem tudom,
figyelmét érzem, megtisztel nagyon,
s ha nincs is itt, e labirintban jár
velem, így még ha tévedek - se el,
mert nem magam helyett járom utam,
így nem magány-alak,
de fajtabéli bárki lehetek,
egyszerűn egy ember,
ki épp helyettünk megy – testvérünk van,
s ha épp figyel – vagyok,
és nem múzsa-koldus állapotban,
mert egy és általános; ez vagy az –
így egyszerre már: sosem halálos.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-02-03 20:14:13
Utolsó módosítás ideje: 2013-02-03 20:14:13