minden nap apokalipszis
A kéz, amelyet utoljára érintettél, jéghideg
és elutasító volt. Az a szinte gyermeki kéz,
és a te aszott bőröd: isteni kontraszt.
Beszélgetéseitek közben kíméletlen lassúsággal
foszlik szét a nappalok és éjszakák hálója –
mint egy uralkodó ruhája a sírban.
Nincs, ami várakozásra késztetne – mindenki semmire vár.
Ide csak eltévedni lehet; emlék a csönd: papírtörmelék.
Szavak romjai lapulnak zsebedben.
Bizonytalan lépteid nyomában felkavarodik a por,
megkövesedett fákat simára csiszol, apró
krátereket váj a nyelvbe, súlyosan tapad az óramutatókra.
Látod élve boncolt tükröd, de kitart még,
amíg áttör a Nap a felhőkön és megmutat mindent újra.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-01-20 13:27:15
Utolsó módosítás ideje: 2013-10-30 13:20:51