dobbanat
lenn élek, úgyszólván alant, napi gondokkal fertezem szívem és szemem;
lassan már nem érzek, nem is látok már: inkább csak elviselek. szomjam,
ha van, és csillapítani kéne, idelenn hiába próbálom; magas gleccserek
kellenek, mikből belém olvad százezer régi évek legtisztább vize; pedig
ott fenn én belefagynék hidegekbe és a szélbe, míg idelenn a hűséget
hiányolom és a tiszta szeleket; mert mindezt nem is az ódáktól várnám,
nem himnikus isteni megjelenéstől, nem is ima-csöndes, benső megnyílástól,
de daltól, játékos elhallgatástól és újra daltól, akár apró madarak világától,
kiknek a szíve percenként sokszor fölülmúlja az emberét dobbanásában.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-01-14 08:56:26
Utolsó módosítás ideje: 2013-01-14 08:56:26