Költészet darabokból
H.R.-nek
1.
A természet törvényei fölé emelt
szavakban elvagyok.
Csillagok, meteorok között
hordozok földi gilisztákat.
Osztással szaporítom, keresztezem.
Polipom oázását megszenvedem.
2.
Jaj, ha lehajolni mernék talpam alá,
s az anyaföld rög-ugarába
vetném hazám, eszmélhetnék még?
Hisz se anyám, se apám,
ki kiadná menedékem,
mikor a talpam alól kilépek
és csukott szavakkal nézem,
hogy nem nőtt haza, ahonnan léptem.
3.
Az alázat szerelméért esdek!
Ó irgalmak atyja, gyermek!
Nem hiszem, hogy a szavak koldusa
kell még a mennynek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.