szóltam volna, nem merek
minden mondat fájna még
odafönt csak Pest lehet
lenn az ember árnyra lép
az angyalok ott járnak
ahol virít a lámpa
falun olyan homály van
mint a holdnak rossz háta
az uraknak könnye kék
nekünk fagytól a lábunk
ezt hívják úgy, söpredék
legyél vendég minálunk
mert a vidék csuda fess
de nem kell a magyarnak
isten véled Budapest
én itt angyal maradtam