Amikor megmentettem apám életét
apámnak volt egy vadászbalesete
a homlokán sérült amit fekete kendővel takart
olyan volt a homlokán
mint egy színpadi függöny
amikor a pálinkás pohara fölött elaludt
belestem a kendő mögé
sötét erdőt láttam
menekülő őzekkel
és apámat vadászruhában
amint a fák között lövöldöz
amikor megtelt döglött őzekkel az erdő
kifeszített csontjaikból készített kürtöket
és SOS jeleket adott le velük
a megölt állatok lelke körülötte gyülekezett
hullámzó ölelésükben tehetetlenül süllyedt apám
mint egy szikláról leemelt hajóroncs
apám szájába vette a puskacsövet
a ravasz meghúzásának pillanatában
felráztam
olyan erősen
hogy a szájából kiesett és a konyhakövön
megpattant puskagolyó széttörte a pálinkásüveget
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-07-02 11:12:09
Utolsó módosítás ideje: 2012-07-02 11:13:20